Mne sa najviac páči systém aký majú domorodci v Papuy-Guinei, muži žijú oddelene od žien a keď si niektorí muži či ženy chcú zašukať zájdu do lesa a urobia to...Deti vychovávajú ženy a muži sa starajú o stravu a bezpečnosť komunity.
Diskusia
Diskusia
-
-
A co povies na tibetsky, kde mas normalne rodiny, ale tradicne sa tolerovala aj polygamia a polyandria?
"Mnohomužstvo je v tejto oblasti samozrejmosťou,“ píše ďalej John. „Stáva sa, že žena sa vydá za troch bratov naraz. Ako som spomínal, Tol - pó je odrezané od vonkajšieho sveta himalájskymi masívmi. Je tu také drsné podnebie a také tvrdé životné podmienky, že sa priam zdá, akoby príroda chcela poraziť človeka a zahladiť všetky stopy po jeho existencii. Ak tu chcú ľudia prežiť, musia robiť aj také veci, ktoré sa nám zdajú nenormálne. Mnohomužstvu vravia tunajší ľudia „sa soum“. V doslovnom preklade to znamená „žiť v množstve“. Rodina je tu posvätná a deti sú spoločné.“
-
No, najprv by sme si mali pripomenúť rozdiely...
Všelijaké nepodstatné, ale len manželstvo môže byť rozvedené z dôvodu nevery,
Aký je ešte dôležitý rozdiel? Vdovské dostávajú aj jedni aj druhí...
-
-
Mne by sa páčilo keby prišlo k rozvodu u nás že by sa musela uskutočniť presne rovnaká hostina ako na svadbu a zúčastniť sa jej povinne všetci žijúci . To by sme videli ako by rozvodovosť klesla
-
niekedy je to skutočne väčší dôvod na radosť ako samotna svadba, heh
-
Ja som založil skupinu s názvom"Rozvodňa" ktorá hráva vyslovene na rozvodoch a nie na svadbách ako všetci ostatní......
Veď byť opäť slobodný je dosť dobrý dôvod na oslavu, nie ?
-
-
To myslíš že kapelníci sa chodia pozerať aj kto sa sobáši ?????
Veď napr. už všetci priuspievatelia Diskutérov o tej mojej skupine vedia, tak keď sa bude rozvádzať prídem vám zahrať......
-
No jasné pred súdom . A ktorá strana bude mať menej hostí ako na svadbe platí oslavu
-
Tá ista reštika hudba jedlo o pol noci nazad začepčiť alebo rovno hlávku sťať
Registrované partnerstvá aj pre heterosexuálov
Najvyšší súd UK rozhodol v prospech dvojice Charlesa Keidana a Rebeccy Steinfieldovej, ktorí argumentovali tým, že zákony ohľadom registrovaných partnerstiev neboli kompatibilné s Európskym dohovorom ľudských práv.
Po novom sa v Anglicku a Walese budú môcť aj heterosexuálne páry rozhodnúť, či uzavrieť registrované partnerstvo alebo manželstvo. Túto možnosť voľby medzi registrovaným partnerstvom a manželstvom mali doteraz iba osoby rovnakého pohlavia.
Zdroj
Čo na to hovoríte? Mne osobne sa to páči. Ak by bolo po mojom, uzákonila by som aj mnohomužstvo a mnohoženstvo, hehe. Nech si každý žije s kým chce.