Lebo príde čas, keď neznesú zdravé učenie...
2 Timotejovi 4, 3
Lebo príde čas, keď neznesú zdravé učenie, ale nazháňajú si učiteľov podľa svojich chúťok, aby im šteklili uši. Odvrátia sluch od pravdy a obrátia sa k bájkam.
"Všimnime si, že Pavol tu nepíše: "neznesú slepú poslušnosť nástupcov Petra" alebo "rímskokatolíckeho katechizmu", ale "neznesú zdravé učenie". "
To ani písať nemusí, úplne stačí že biskup bol určený na to aby vyučoval, karhal, a určoval ktoré učenie je pravé a falošné a tým pádom zabranoval falošným učitelom vstúpiť do cirkvi.
2 Timotejovi 3, 10-17
Ty si však nasledoval moje učenie, spôsob života, plány, vieru, zhovievavosť, lásku, trpezlivosť, prenasledovania a utrpenia, ktoré ma stihli v Antiochii, Ikóniu a v Lystre. A aké prenasledovania som podstúpil! Ale Pán ma vyslobodil zo všetkých. Veď všetci, čo chcú žiť nábožne v Kristovi Ježišovi, budú prenasledovaní. Ale zlí ľudia a zvodcovia budú spieť k horšiemu, budú strhávať do bludu a sami budú blúdiť. Ale ty vytrvaj v tom, čo si sa naučil a čo ti je zverené. Veď vieš, od koho si sa to naučil. Od útleho detstva poznáš Sväté písma, ktoré ti môžu dať poučenie na spásu skrze vieru, ktorá je v Kristovi Ježišovi. Celé Písmo je Bohom vnuknuté a užitočné na poúčanie, na usvedčovanie, na nápravu a na výchovu v spravodlivosti, aby bol Boží človek dokonalý a pripravený na každé dobré dielo.
"Takže viera, zhovievavosť, láska, zažívanie prenasledovania, Sväté Písma, viera v Kristu Ježišovi, písmo je vnuknuté Bohom a nie nejakou organizáciou či cirkvou. Výučba spravodlivosti. To všetko vylučuje Rímskokatolícku cirkev."
Zabudol si ešte napísať že zdravé učenie je nasledovanie Pavlovho učenia a teda jeho listy aj hlásanie evanjelia + jeho ústna Tradícia.
"Z toho plynie, že je to práve ona, ktorá nezniesla zdravé učenie, ale nazháňala si učiteľov podľa svojich chúťok, aby im šteklili uši. Ľudia už nemusia robiť skutočné pokánie, čo podľa gréckeho slova "metanoia" znamená zmenu zmýšľania a života, ale stačí už iba odrapkať nejaké mantry v kostole prípadne vyspovedať sa "kňazovi". "
Zbytočne si podla svojho samovykladu identifikuješ v danom verši Katolícku cirkev. Verš hovorí jasne, biskup dostal právomoc učiť, karhať, a chrániť cirkev pred falošnými učitelmi, čiže toto všetko stačí, dnešní biskupi teda rozhoduju ktoré učenie je pravé a ktoré falošné, a to tvoje "náboženstvo" biskupi už dávno identifikovali ako falošné. A teda platí tiež to čo povedal Pavol, budú si hladať učitelov podla svojich žiadostí - čiže nebudu poslúchať tých učitelov - biskupov ktorí boli ustanovení apoštolmi, ale budú si hladať svojich vlastných iných učitelov, podla svojich žiadosti (podla svojho samovýkladu Písma). To sa detailne splna na teba a protestantov.
"Ľudia už nemusia robiť skutočné pokánie, čo podľa gréckeho slova "metanoia" znamená zmenu zmýšľania a života, ale stačí už iba odrapkať nejaké mantry v kostole prípadne vyspovedať sa "kňazovi". "
Neviem prečo musíš až takto velmi klamať. Zpoved je len jeden zo ziaducich úkonov, dalším je pokánie.
Lebo príde čas, keď neznesú zdravé učenie...
2 Timotejovi 4, 3
Lebo príde čas, keď neznesú zdravé učenie, ale nazháňajú si učiteľov podľa svojich chúťok, aby im šteklili uši. Odvrátia sluch od pravdy a obrátia sa k bájkam.
Všimnime si, že Pavol tu nepíše: "neznesú slepú poslušnosť nástupcov Petra" alebo "rímskokatolíckeho katechizmu", ale "neznesú zdravé učenie".
Čo je to to "zdravé učenie? Pavol to v rovnomennom liste vysvetľuje:
2 Timotejovi 3, 10-17
Ty si však nasledoval moje učenie, spôsob života, plány, vieru, zhovievavosť, lásku, trpezlivosť, prenasledovania a utrpenia, ktoré ma stihli v Antiochii, Ikóniu a v Lystre. A aké prenasledovania som podstúpil! Ale Pán ma vyslobodil zo všetkých. Veď všetci, čo chcú žiť nábožne v Kristovi Ježišovi, budú prenasledovaní. Ale zlí ľudia a zvodcovia budú spieť k horšiemu, budú strhávať do bludu a sami budú blúdiť. Ale ty vytrvaj v tom, čo si sa naučil a čo ti je zverené. Veď vieš, od koho si sa to naučil. Od útleho detstva poznáš Sväté písma, ktoré ti môžu dať poučenie na spásu skrze vieru, ktorá je v Kristovi Ježišovi. Celé Písmo je Bohom vnuknuté a užitočné na poúčanie, na usvedčovanie, na nápravu a na výchovu v spravodlivosti, aby bol Boží človek dokonalý a pripravený na každé dobré dielo.
Takže viera, zhovievavosť, láska, zažívanie prenasledovania, Sväté Písma, viera v Kristu Ježišovi, písmo je vnuknuté Bohom a nie nejakou organizáciou či cirkvou. Výučba spravodlivosti. To všetko vylučuje Rímskokatolícku cirkev. Z toho plynie, že je to práve ona, ktorá nezniesla zdravé učenie, ale nazháňala si učiteľov podľa svojich chúťok, aby im šteklili uši. Ľudia už nemusia robiť skutočné pokánie, čo podľa gréckeho slova "metanoia" znamená zmenu zmýšľania a života, ale stačí už iba odrapkať nejaké mantry v kostole prípadne vyspovedať sa "kňazovi".